16. sep
 
Et robust nærpoliti skapes lokalt

0
Publisert: 15.apr.2015 04:00
Oppdatert: 15.apr.2015 07:19

Politireformen som ble lagt frem i februar er den tredje på bare 20 år. De store utfordringene i politiet løses ikke av rene strukturendringer. Ressurser, kultur, ledelse og holdninger er det som skaper et godt og robust politi.

Hedmark Senterparti mener at forebygging er en av politiets kjerneoppgaver. Vi vil ha et nærpoliti som er tilstede for innbyggerne for å skape trygghet og tillit, i tillegg til å ha kompetanse og ressurser til å håndtere kriminalitet og gå til aksjon når det er behov for det. Politiet skal være en del av samfunnets samlede innsats for å fremme borgernes rettssikkerhet, trygghet og velferd for øvrig. Å skape tillit mellom publikum og politi samt å avverge lovbrudd og ordensforstyrrelser må stå sentralt.

Sentraliseringsreformen fra regjeringen er en trussel mot nærpolitiet. Nedleggelse av politienheter og lensmannskontor vil føre til svekket lokalkunnskap, beredskap og synlighet. Dette er et politisk valg mellom hverdagspolitiet som kjenner lokalmiljøet og er proaktivt til stede, og et rent aksjons- og bilbasert politi som rykker ut bare når ting oppstår.

Hedmark Senterparti er positiv til endringer som forenkler eller fjerner unødvendige oppgaver og byråkrati fra lokalpolitiet, slik at det frigjøres ressurser til å utføre kjerneoppgaver lokalt. Oppgaver skal ikke overføres til andre aktører uten at de har tilstrekkelige ressurser for disse.

Lokalkunnskap og lokal forankring er uvurderlig for å sikre et godt nærpoliti. Ikke minst er det viktig for våre barn og unge at politiet er tilstede for å skape trygghet, og ikke bare for å slå ned på kriminalitet. Politiet må eksistere av, i, for og med befolkningen i lokalsamfunnene.

Vi krever et nærpoliti med lokal kunnskap, forankring og tilstedeværelse i hele Hedmark, ressurser som gjør politiet i stand til å utøve alle nødvendige oppgaver lokalt og at strukturen for lensmannskontorene er underlagt politisk styring.

nestleder Hedmark Senterparti

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke