Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Et siste tilsvar

Publisert: 13.jul.2017 11:51
Oppdatert: 13.jul.2017 11:55

Sven E. Godager spurte i en artikkel i HA hvor jeg befant meg da høyblokka ved Skoletorget ble bygget. Pliktskyldig svarte jeg, i Sverdrupsgt. 2. (Flyttet inn 1.okt. 1953)

Heldig som jeg selv var, fant jeg sikkert ingen grunn til å protestere på hvordan andre skulle bo – eventuelt i høyblokk. Dessuten, ordet protest var ikke oppfunnet ennå for seksti år siden – i Hamar. Vi hadde flinke rådmenn og ordførere som visste å handle slik folket ønsket det. Derfor ble det, med disse to høyblokkene nær Stortorget. Hele vegen til Furuberget ligger der derfor, med låghus-bebyggelse – eneboliger og boligblokker.

Skyskrapere – som vi har hørt om fra USA med skrekk og gru – passer ikke inn i landet vårt. Med våre enorme arealer, – i Israel bor det 5 mill. mennesker på et areal stort som Hedmark fylke. Noe det ikke er mangel på hos oss, så er det plass!

For ordens skyld Sven E. Godager; Ingen feilinformasjon, det ligger vitterlig 2 – to – høyblokker der, like ved hverandre. I hvert sitt kvartal, ei mot Skoletorget, og ei mot Kulturhuset! Begge på 8 etasjer – gå bare og se!

Det er bygget hus i Hamar helt siden vikingtiden, minst. Men de to blokkene i Christies g. og den ene i Sverdupsgt. er de første som ble bygget i byen etter krigen – i 1949 og 1953. Da Hamar virkelig begynte å bli by!

Å debattere om gamle Hamar slik Godager inviterer til, er ikke jeg kompetent til.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke