Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Et skammelig misbruk

Publisert: 04.mar.2019 14:44
Oppdatert: 04.mar.2019 15:49

Mens elevene på Ottestad ungdomsskole må vente lenge på nytt svømmebasseng, mens det ikke finnes planer for utbedring av forfallet på Breidablikk og Solvin skoler, og beboerne på Stange helse og omsorgssenter fortsatt må dele bad med fremmede, tvinger Stange Ap og deres lydige støttepartier SV og PP igjennom byggingen av et unødvendig kulturhus på Tingvold til 115 millioner skattekroner.

I Alf Prøysens «juleglans og innmatkaker» lar unga i «Prøysen-universet» seg fascinere av juletreet i Svingen, som hvert år blir blankere og penere. «Åffer kan itte vi ha slikt juletre som dom har i Svingen da? kunne vi onga seia der vi satt i tjukke gensera og åt blodklubb.

- Jo, ville du heller sitta her og fryse og itte ha noe mat, så -. Og det var forklaring nok for oss. Vi godtok den. For da skjønte vi at vi hadde det bedre enn folka i Svingen»

Det pleier ikke mangle henvisninger til litterære mestere i Aps og Pps argumentasjon i Stange. De burde i diskusjonen om Tingvold lytte mer enn de prater, og ta til seg lærdommen fra Alf Prøysen. «folket i Svingen var møkksamme og domme, dom kunne itte handtere penger, itte hadde dom gris så det vart no julekveldmat, vedtomt var det i skålen der nesten støtt. Og et nytt klæsplæigg hadde itte onga der fått på mange år. Hadde dom tjent litt ekstra tel jul, så kjøpte dom juletrepynt.»

Innbyggerne i Stange betaler pliktoppfyllende sin skatt, og har en berettiget forventning om at pengene benyttes til å gi gode tjenester tilbake. For mange av oss betyr det først og fremst et godt tilbud til barn og unge i skolen, og til eldre og pleietrengende under kommunens omsorg. Å sette et unødvendig kulturhus foran kommunens virkelig viktige oppgaver, er et skammelig misbruk av skattebetalernes penger

Unga i Prøysen lot seg trollbinde av glansen fra juletreet, men ansvarsfulle foreldre forsaket juletreet for at unga kunne sitte i ei varm stue og spise seg mette på blodklubb og innmatkaker. Også innbyggerne i Stange fortjener ansvarsfulle politikere som har mot til å si nei til glansen fra blankpolerte glassfasader på et unødvendig kulturhus.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke