buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
17. okt
 
En stat i staten
Om islam.

Publisert: 27.nov.2015 04:00
Oppdatert: 27.nov.2015 11:38

Islam som religion er ikke problemet. Det som ikke kan aksepteres, er Islam som en politisk- og lovgivende makt. Det gjør islam til en stat i staten. I Norge har vi muslimer på Stortinget, det synes jeg er i tråd med vårt demokrati. De taler vel om sin religion som fredens religion. Det tror jeg dem på, men de må ikke late som om lover og politikk ikke er en del av den samme religionen.

Skal islam ha en plass i det norske samfunn, må islam tilpasses vårt samfunn. På samme måte som prester i den kristne kirke får sin utdannelse i menighetsfakultet, må også de muhammedanske imamer få sin utdannelse i et norsk fakultet. En utdannelse tilpasset vårt demokrati.

Imamer som har fått sin lære i islamske stater, har ikke den lærdom som kreves i vårt samfunn. De ligger 1400 år bak vår samfunnsutvikling og kan ikke få lov til å spre sitt undergravende budskap i vårt demokrati. Oppholdstillatelse for imamer må trekkes tilbake hvis de fortsetter og spre diktatorisk og anti-demokratisk budskap.

Moskeene må også tilpasses norsk likestilt samfunn. Her har likestillingsombudet en jobb å gjøre. Den kvinnefornedrende sideporten i moskeene må mures igjen, der den finnes. Det muslimske menighetsfakultetet må også ta inn kvinner. Om 10 år bør Norge få sin første kvinnelige imam.

Hvor er kvinnesakskvinnene? Jeg har til gode å se demonstrasjoner utenfor moskeene og storting. Eller i 1. mai-toget. Er det slik at de ikke ser en medsøster som er pålagt usynlighet? Kan noen vekke vårt likestillingsombud?

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat