hacklink
18. sep
 
Et steg nærmere sykehusløsning
Det var gledelig å se en samlet avdelingsjefgruppe ved Sykehuset på Lillehammer gå klart ut med sin anbefaling av fremtidig sykehusmodell for Innlandet.

0
Publisert: 23.mar.2016 04:00
Oppdatert: 23.mar.2016 04:00

Meninger

Modellen med ett Mjøssykehus beliggende ved Mjøsbrua pekes på som den beste løsningen for Innlandets befolkning. Vi er ikke overrasket. Det er en fornuftig og modig avgjørelse som det står respekt av. Avdelingssjefene representerer det største sykehuset og det bredeste fagmiljøet i Innlandet i dag. I praksis foreslår de en fremtidig nedleggelse av «eget» sykehus. De klarer med dette utspillet å heve blikket opp fra egenrådige interesser, og se hva som er best for innlandets befolkning totalt sett. De setter med dette utspillet en ny dagsorden i debatten om sykehusstruktur. Et slikt utspill kan vi ikke overse.

Avdelingssjefene fremhever at Mjøssjukehus-modellen ser ut til å være den eneste som kan samle oppslutning både fra innlandets befolkning og fra de ansatte. Beliggenhet ved Mjøsbrua er en forutsetning. Med en slik lokalisering sikrer man korte reiseavstander for de ansatte som fortsatt kan velge å bosette seg i andre av våre mjøsbyer. Mjøssykehuset er det som i størst grad vil ivareta de krav som stilles til framtidens Sykehuset Innlandet, det gir bedre samhandling og mer robuste fagmiljøer.

Flere andre fagmiljøer har tidligere gått ut med lignende utspill i debatten, både fra sykehuset på Gjøvik og på Hamar, og fra de prehospitale tjenester. Et slik sykehus vil muliggjøre vaktlinjer i flere fagområder enn i dag, og utgjøre et fremskritt for pasientene. Mange vil slippe belastende transport til annet sykehus enn det de først kommer til. Mulighetene for moderne behandlingsmuligheter på Innlandet for pasientgrupper med tidskritiske diagnoser styrkes

.

En hovedsykehusmodell vil samtidig bety en satsing i distriktene. De prehospitale tjenester vil nødvendigvis måtte styrkes. Flere ambulanser og ny luftambulansebase vil bety økt trygghet. En samtidig satsing på lokalmedisinske sentre er en selvfølge, og vil gjøre at langt flere behandlingsstilbud kan utføres i pasientenes nærområde.

Avdelingssjefene advarer mot en utbygging av nytt sykehus på Sanderud. Denne advarselen bør man merke seg. Avdelingssjefene foreslår imidlertid at det «mjøssykehuset» som ligger lengst fra Mjøsbrua, Elverum, bør opprettholdes i en eller annen form. Det er vi hjertens enige i. Vi håper på samling i Innlandet for nytt sykehus ved Mjøsbrua så raskt som mulig. Prosessene går sin gang i Sykehuset Innlandet, la de ikke nok en gang strande på politisk uenighet og lokaliseringskamp.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke