15. sep
 
Et svar til Erik Kristiansen

0
Publisert: 25.jun.2015 04:00
Oppdatert: 25.jun.2015 07:04

Det er godt å se at Erik Kristiansen (som ja, er en partifelle av meg, ikke at jeg ser hvilken relevans å fremheve det har) svarer.

Det er dog et par problemer. Det første er at han forutsetter at jeg deler Geir Bjørnar Smebye og Folkeaksjonen sin visjon for Hamar, igjen så synes «forgubbingen» å være låst på et slags sort/hvitt bilde av debatten. Selv om Folkeaksjonen står i aller høyeste grad fritt til å ønske et stort grøntareal der jernbanen er i dag, så innser ikke Erik Kristiansen at alle som ønsker jernbanen vekk fra strandsonen ikke nødvendigvis deler mer enn ønsket om å flytte selve jernbanen. (og nei, jeg snakker ikke for min del her, men av prinsipielle hensyn).

Det andre må være at man, før i det hele tatt utredningen foreligger, mener at det er «utvikling» å vedta et trasevalg. Beklager Kristiansen, men det er uten tvil, reaksjonært. Utvikling innebærer at man fatter valg basert på fakta som tar høyde for en god utvikling av Hamar, ikke synsing om hvilke valg man liker før man vet. Igjennom hele innlegget så skinner det godt igjennom at han ikke deler Folkeaksjonen sin «grøntvisjon», men i det samme innlegget så argumenterer han heller ikke selv med noe annet enn synsing og føleri for det han mener er rett.

Og der kommer vi nettopp ned til det reaksjonære «forgubberiet», jernbanen må bygges for å gi rom i Hamar til de neste generasjonene, ikke for hva en gjeng nostalgikere mener.

Kandidat Hamar Arbeiderparti

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke