buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Ett punkt mangler i rådmannens strategi

Publisert: 02.jun.2019 14:09
Oppdatert: 02.jun.2019 14:14

Det er lett å forstå Ringsakers glede over formidabel vekst og tilflytting til kommunen. Høyt over naboene rager tallene fra Ringsaker, en strategi og innsats det står stor respekt av.

Det viser at Ringsaker er en foregangskommune med dyktige folk både i administrasjon og politikk. Langsiktig planlegging er årsaken, og rådmannen nevner fire punkter og basisområder det har vært satset på.

Likevel mangler et femte punkt. Det burde telle hva slags helse- og omsorg og hva slags liv en kan vente seg som pensjonist som nyinnflytter i en kommune. I en landsomfattende statistikk på dette området, var Ringsaker helt i bunnsjiktet i helse og omsorg. Vi skal ikke svartmale. Mye er bra i Ringsaker, men enkelte områder er forsømt. Ringsaker Pensjonistparti har flere ganger etterlyst et sterkere fokus på området. Vi har vist til konkrete eksempler, blant annet aktivitet- og møtested for eldre.

Vi har etterlyst nytenking. På dette området har ikke Ringsaker mye å skryte av.

Det blir sikkert pekt på at det er ikke folk som nærmer seg pensjonsalder som er i Ringsakers målgruppe for tilflytning. Likevel må det telle hvordan folk opplever alle livets epoker, i en omdømmevurdering for en kommune. Eldre er ikke bare en utgiftspost. Vi bidrar i høy grad til fellesskapet med vår kjøpekraft. Vi innehar dessuten ubrukte krefter innen frivillighet, en ressurs som ikke blir utnyttet. Her har kommunen forsømt seg i lang tid.

Kanskje vår tid er kommet. Kanskje vi får et sterkere fokus. Kanskje vi kan få bruke våre uutnyttede ressurser til beste for fellesskapet. Kanskje våre tanker kan avløse gammelt tankegods i eldreomsorg. Kanskje blir det lyttet til våre behov, i takt med tiden?

Som et eksempel kan nevnes et utspill som er forespeilet i Brumunddal og som kan spre seg til andre tettsteder.

Det inviteres til en alternativ boform for eldre midt i sentrum som kan avlaste offentlige tilbud. Her dras det nytte av fellesskapet og tryggheten. Det er viktig i en tid ensomhet og depresjon er en trussel for livskvalitet og folkehelse.

Ringsaker Pensjonistparti vil derfor at rådmannens femte punkt for å tilkalle oppmerksomhet for nye innflyttere bør bli: Trivsel og trygghet i helse og omsorg.

Ringsaker Pensjonistparti

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat