15. sep
 
Etter flommen

Publisert: 24.mai.2018 15:50
Oppdatert: 24.mai.2018 16:11

Det var tredje mandag i mai. Sent i pinsa, tidlig på ettermiddagen. Mjøsa var fortsatt høy, men nedadgående. Den synkende vannstanden kunne dokumenteres med søppel og skrot langs vannkanten, ført med Lågen fra langt opp i dalen, ned til oss på Hamar.

De er i besittelse av en befriende selvgodhet disse opplendingene. Sykehus, vei og jernbane skal de ha, men søpla si sender de med Lågen ned til oss. Dette er selvsagt bare hyggelig. Bare hyggelig å få ta del i det ekte opplandske hverdagsliv i strandkanten. Alt vi finner igjen, egner seg selvsagt ikke på trykk. HA er tross alt ei avis med redaktøransvar. Dog har jeg ennå til gode å finne en eks stortingspresident i sivet.

Men nå var flomtoppen nådd. Nå skulle det ryddes. Det var nettopp derfor det var Florø som besøkte Briskeby i ettermiddagssola. Det skulle røs etter floen også i OBOS-ligaen.

Jeg vet ikke hva det kan komme av. Om pinsa hadde tatt for hardt på. Om det var for mange grå skjeggstubber i ansiktet. Om det var fordi de var i ferd med å stenge billettsalget. Om jeg skal ta det som en pen gest. Uten spørsmål slapp jeg i alle fall inn på honnørbillett.

Da jeg fant plassen min på tribunen, hadde kampen allerede vart i 8 minutter. Her kunne svaret på honnørbilletten ligge, tenkte jeg, for etter hvert som kampen skred fram, skjønte jeg at det måtte være nettopp de 8 minuttene jeg gikk glipp av, det måtte ha skjedd noe, dersom kampen skulle heve seg over terningkast 1.

Men så gjorde HamKam noen framifrå bytter da sisteomgangen var halvspilt, bytter som gjorde at de siste 20 minuttene faktisk ble ganske morsomme. At innbytterne også er tilført oss fra oppi dalen, med Glomma og Lågen, ser vi bare positivt på. I dag kom også de virkelig fram i lyset. Så da er det greit, da.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke