Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Etterlyser kritisk blikk
HA har 4. juli et stort oppslag om at Øst-løsningen blir vesentlig dyrere.

Publisert: 06.jul.2017 10:40
Oppdatert: 06.jul.2017 10:43

Tallene er hentet fra BaneNOR sin tilleggsutredning. Det som forundrer mange av oss, er at flere av tallene er annerledes enn hva BaneNOR tidligere har opplyst. Prisen på tilsving, som for øvrig ikke er en del av InterCity-prosjektet, men godsstrategien, har økt fra 200 mill. til 500 mill. I tillegg så har også andre kostnader for Øst økt.

For vest har prisene tilsvarende gått ned. En mer nedsenket kulvert, som i november 2016 kostet over en milliard mer, er nå anslått til bare en tiendepart økning. Gjennomgående går prisene på Vest ned, mens Øst går opp.

Vi savner nå at HA går gjennom dette med et kritisk blikk. Så langt er bare BaneNORs egne tall referert uten at kritiske spørsmål er reist. Riktignok siteres ordfører Einar Busterud som stiller seg kritisk til de framlagte tallene, men HA burde selv grave i dette. Vi velger å påstå at de tallene BaneNOR nå har presentert, ikke er troverdige. Skulle vi ta feil, er deres tidligere tall ikke troverdige. Det er i så fall like ille.


 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke