Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Etterlyser verneombudene
Det å gamble med å ikke ta helse, miljø og sikkerhetsabeid på alvor, kan i verste fall få konsekvenser som ikke kan måles i kroner og øre.

Publisert: 04.jul.2017 12:48
Oppdatert: 04.jul.2017 12:52

I 2016 døde 25 i arbeidsulykker i Norge, dette er 25 for mange. Uten verneombudsordningen ville det mest sannsynelig vært enda flere. Derfor mener vi at verneombudsordningen må løftes i virksomheter i Hedmark

LO jobber for å bedre unges rettigheter i arbeidslivet, spesielt gjennom LOs sommerpatrulje som arrangeres hvert år. Rundt 600 unge tillitsvalgte over hele landet oppsøker ungdom på arbeidsplassene for å høre hvordan de har det og hva LO kan bidra med, og for at de skal få det enda bedre.

Noe av det LOs sommerpatrulje spør ansatte om, er om de vet hvem som er verneombud i virksomheten der de jobber. Dessverre er svaret vi får alt for ofte nei. Det kan da bety to ting: Enten så er det ikke en fungerende vernombudsordning i virksomheten, eller så informerer ikke virksomheten nyansatte godt nok om verneombudsordningen.

Verneombudet har en viktig rolle innen en virksomhets verne- og miljøarbeid. I utgangspunktet skal derfor alle bedrifter ha et verneombud. Arbeidsgiveren har ansvaret for at arbeidsmiljølovens krav blir oppfylt, men verneombud skal ivareta sine arbeidskollegers interesser i saker som angår arbeidsmiljøet. Verneombudet skal se til at virksomheten er innrettet og vedlikeholdt, og at arbeidet blir utført på en slik måte at hensynet til arbeidstakernes sikkerhet, helse og velferd er ivaretatt. Ut fra det vi ser, vil vi hevde det gjøres en for dårlig jobb rundt verneobudsordningen i mange virksomheter rundt i Hedmark.


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke