16. sep
 
Etterrettelighet i jernbanedebatten

Publisert: 21.des.2018 14:33
Oppdatert: 21.des.2018 14:46

I mange år har jeg stått langt fremme i debatten om dobbeltsportrasé i Hamar. Jeg har i mange år vært østtilhenger, og har brukt svært mye av min fritid på å forsvare og promotere dette synet.

Jeg tilhenger av det frie meningsskiftet, der enkeltindivider, grupper og presse må få uttrykke seg fritt. Mine meningsmotstandere har en like selvsagt rett til å hevde sitt syn som jeg mitt. Alt dette stiller imidlertid en del krav om etterrettelighet, der kilder og dokumentasjon er vesentlige faktorer.

19. desember ble jeg oppringt av HA, og fikk presentert en sak der et Natur og Ungdom-medlem skal ha blitt skremt vekk fra jernbanedebatten på grunn av et debattklima de mener er hardt. Fra journalistens side kom det ikke frem om meldinger med hatefylt innhold og ufine hersketeknikker var dokumentert. Derfor svarte jeg selvsagt på generelt grunnlag at det er trist om ungdommer skal føle seg skremt fra å diskutere, uavhengig av ståsted.

I HA 20. desember er jeg sitert på at det er trist at noen unge opplever debattklimaet som tøft, og jeg roser NU-lederen for at han står frem. Her har jeg selvsagt uttalt meg ut fra en forutsetning om at dette er dokumentert. Det kommer ikke frem i HA. Indirekte tas jeg derfor til inntekt for at østtilhengere er mer ufine i debatten. Jeg uttalte tvert imot til HA at jeg stort sett synes debattklimaet har vært godt, med enkelte overtråkk på begge sider.

Jeg tillater meg derfor å stille spørsmål om HAs redaktør kan ha begått to feil: 1) latt NU-lederen stå frem med mangelfull dokumentasjon. 2) latt meg og andre uttale seg under falske forutsetninger som følge av A. HAs redaktør sier jo selv at han skulle ønske det fantes dokumentasjon i saken.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke