Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Eventyr eller virkelighet?

Publisert: 15.aug.2019 15:37
Oppdatert: 15.aug.2019 15:46

En lokal politiker sa da vedkommende forsto at jeg ville utfordre støyen fra flyene over byen: «Tør du legge deg ut med det miljøet? De har store og mektige lobbygrupper.» Dette har jeg sannelig fått erfare de siste ukene. Useriøse og seriøse innlegg har haglet. På den annen side har støtteerklæringer heller ikke manglet. Mange i denne saken «ber for sin syke mor». Jeg har ingen slike motiver. Det som også har varmet, er alle oppmuntrende e-postene og at voksne karer stopper meg og gir håndtrykk, ja til og med klemmer og sier: «Stå på, jeg er så enig!»

I de siste ukene har jeg mange ganger følt meg hensatt til eventyrets verden. Alle kjenner vi Keiserens nye klær av H. C. Andersen. Keiserens nye tøyvevere fortalte at de vevde de vidunderligste stoffer, men «- at de bleve usynlige for ethvert Menneske, som ikke duede i sit Embede, eller ogsaa var uttillatelig dum.» En forhenværende flyoffiser erklærte at ut i fra min adresse finnes det ikke flystøy der. Mange innlegg har gått på at det ikke finnes noe sånt problem. Jeg kan bare si dere at Keiseren er naken! Det er til dels grov flystøy over Hamar. Til de som i avisen har avfeid at det er noe støy for dem, sender jeg en hilsen med en omskrivning av Arnulf Øverlands ord: «Du skal ikke tåle så inderlig vel den støy som ikke rammer deg selv.» Før har Kommunehelsetjenesten tatt tak i støyproblemer i forbindelse med hunder og haner som bjeffer og galer på Hamar vest. Motorknurringen over hodene på hundrevis av mennesker er en sak av betydelig større dimensjoner.

Flyoffiseren henviste også til min stilling ved Høgskolen og at jeg burde være positiv til flyskolen. Vel, en flyelev fortalte begeistret til HA at hun har fløyet 16 timer på to døgn. Er dette forsvarlig? Jeg kan forsikre om at hvis en av mine lærerstudenter ble avkrevd et så massivt øvingsarbeid på så kort tid, ville jeg ha tatt en alvorlig prat med øvingslæreren. Alle øvingsflyene har sikkert sporing via GPS. En utfordring til skolens leder, Ottesen: Offentliggjør et bilde over hamarområdet hvor alle treningsflybevegelser i april, mai og juni er tegnet inn med hvite streker.

Jeg skjønner at miljøet er redd for at plassen skal legges ned. Det er selvfølgelig positive aktiviteter der. Jeg har selv benyttet meg av dem. Ordbruken til piloten fra Frp kunne vært moderert med mange hakk. Men, innrøm at aktivitetene bråker over byen og at det er en sikkerhetsrisiko. Slutt med skremsler rundt beredskap. Enhver vet at det er flere flyplasser bare noen minutter unna. Helikoptre kommer til hvor som helst. Respekter helligdagsfreden. Flytt øvingsflygingen til Elverum!

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke