15. sep
Øresundsbrua.
 
Evnen til å tilpasse seg

Publisert: 01.sep.2017 16:56
Oppdatert: 01.sep.2017 17:02

Før utbyggingen av Øresundforbindelsen mellom Danmark og Sverige var det usikkerhet rundt hva den kunstige øya hvor tunneldelen kommer ut ville bety for økologien og dyrelivet i sundet. Ettertiden har vist at «Peberholm», som den kunstige øya heter, har blitt et habitat med et overraskende stort antall planter og dyr, noen av de er også sjeldne.

Biologer og botanikere har siden 2001 telt over 550 plantearter, 7-800 arter insekter og edderkopper og ca 30 fuglearter på Peberholm. (Kilde: Weekendavisen). Jeg mener dette er svært relevant informasjon i forhold til inngrepene som vil bli gjort i Åkersvika i forbindelse med utvidelse av RV25, E6 og bygging av dobbeltsporet jernbane. Med fokus på skånsom utbygging og avbøtende tiltak vil det la seg gjøre å bygge både vei og jernbane i dette området. Det har latt seg gjøre andre steder og det lar seg gjøre i Åkersvika, såfremt viljen er til stede hos ulike fagetater og besluttende myndigheter.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke