17. sep
Elton John: Konserten med Elton John ble en stor opplevelse, synes innsenderen. Nå mener han flere av de eldre storhetene må hentes til Hamar før det er for sent. FOTO: Manzor Ahssani
 
Få dem til Hamar mens det ennå er tid
MANGE BORTE: 2016 var året da tilsiget til «The Big Rock and Roll Band in The Sky» skjøt fart for alvor.

Publisert: 11.jul.2017 12:00
Oppdatert: 11.jul.2017 14:26

Det ble sagt da Jim Morrison i The Doors gikk dit allerede 1971: «They must have a hell of a band up there». Siden 70-årene og til i dag kan «The Sky Band» skilte med en rekke gode besetninger. Det ble ikke noen Leon Russell på Hamar. Og i 2017 har det startet på samme måte. Det ble ingen Chuck Berry heller. Eller Al Jarreau. Eller ….

LES OGSÅ: Kommer han til Hamar?

Så mens det ennå er tid; Tør AnJazz satse på Mack Rebennack – eller Dr John – før mannen ikke orker mer? Doktoren er født i 1940 og blir nå 77, men «still going». En fantastisk artist, sanger, låtskriver og ikke minst pianist med røtter i New Orleans sin musikkarv. Samtidig er han musikalsk altetende. Et univers flere fortjener å bli kjent med. That would be «Such a night». Doktorens signaturmelodi.

Eller kanskje Gary Brooker, OBE og 72 i mai som var. «A whiter shade of pale» og Procol Harum. Å høre gamle Procol-sanger i stort arrangement er en opplevelse. Bare prøv. Det er flott å høre på.

Eller et nytt forsøk på hente Randy Newman? Han er 74 oppunder jul og en verdensartist som avleverer alt fra satire, Disney (You got a friend in me..) eller nydelige fortellinger og ballader, selvskrevet, gjerne brukt av andre. Hva hadde Joe Cocker vært uten Randy Newmans sanger? Og John Robert kom i tide – to ganger – til Hamar. RIP Joe.

Og blir det konsert på Stortorget sommeren 2018 – hva med Jeff Lynne og det som rundt han er igjen av ELO – Electric Light Orchestra? Bare unggutten Jeff, fyller 70 i romjula som kommer. Som har spilt med det meste (Wilburys), og orkestrert det meste. En fantastisk kreativ musiker med sans for store arrangement. Det hadde vært noe nedpå torvet det. Allsangkveld. Så var det dette med han Eric da … –

Det gikk litt under radaren hva slags mannskap Bill Wyman hadde med seg på Gregers da den lavmælte kom til byen. Henry Spinetti (forbasket bra – nesten i samme klasse som Jim Keltner) er trommisen til Clapton og Albert Lee er en legende som har spilt med «alt». Det samme gjelder i nesten samme grad Geraint Watkins på keyboards. Og dette er et band som også har med seg Brooker, Georgie Fame, Chris Stainton (som også spiller med Clapton, men har flere tiår med Joe Cocker) og Andy Fairweather-Low (Clapton igjen) på tur fra tid til annen.

I mellomtiden skal jeg minnes John Robert, Sting, Stevie Wonder, Mark K., Cliffer’n, Robben Ford (en av verdens beste på gitar), Carlos S, Beth Hart (fantastisk dame), Jerry Lee (som fortsatt opptrer – dessverre – for det er ikke noe pent syn lenger), Fats, Willie Nelson, Tony Joe White, Steve Cropper (Booker T & the MG’s) på Hamar med Blues Brothers Band, Alice Cooper og enda flere – de rakk alle innom Hamar mens det enda var tid. – og vi kan bare takke så mye til de som gjorde det mulig.

Så får vi se hvem som rekker det før de ringer fra «The Band in the Sky». I mellomtiden kom Reggie, som fylte 70 for litt siden. 30. juni. Fullt hus på Stortorget. Fantastisk. Han kom, så og vant – før han dro igjen. Og vi ble en opplevelse rikere.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke