buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
17. okt
 
Få hodet opp fra skjermen!

0
Publisert: 25.mar.2015 04:00
Oppdatert: 26.mar.2015 09:29

Hodet opp fra skjermen! Før i tiden pleide barn, ungdom og til og med voksne å være ute mer, kose seg og være sosiale samtidig, men det var før den lille, firkantede saken du har i lomma kalt mobil ble funnet opp.

Hvis du går ut i byen, på en skole eller bare et sosialt sted, vil du ofte se at folks blikk er rett ned på en liten skjerm der de er i sin egen lille verden. Jeg vil bare si at, ja det er lov å sitte på mobilen, men det å ha den i hånda, foran ansiktet hele tiden er ikke så bra. Selvfølgelig gjelder ikke dette alle. Det er fortsatt ungdom den dag i dag som er sosiale, men når det er sagt er det ikke kjempemange av dem.

Jeg sier jo ikke at det ikke er greit å titte innom snapchat, facebook, twitter, meldinger osv., men husk at det alle kaller «sosiale medier», er ikke sosialt i det hele tatt. Pass på hvor lenge du er usosial på de sosiale medier. Nå er det sikkert mange som tenker «Ja men det er ikke så farlig da, jeg får jo snakket med vennene mine», men hvis du ser det selv utenifra, utenfor den lille rammen med lys, så ser du at det er noe av det mest usosiale som finnes.

Jeg må si at hvis jeg får besøk hjemme hos meg av en venninne, så har vi det ikke så morsomt som å gå tur eller snakke eller noe, vi sitter på hver vår lille mobil eller pc, usosiale. Omtrent det eneste vi gjør når vi prater sammen er at vi viser hverandre et bilde på facebook eller en video på YouTube. Er det dette vi kaller sosiale medier? Sosiale? De fleste har jo et bilde av hvordan dagens ungdom er, og da kommer ofte det med mobil opp og at mange av de kan være usosiale eller uhøflige.

Jeg prøvde noe for ikke så lenge siden jeg. Jeg gjorde det nesten alle gjorde før i tiden. Jeg så opp og sa «Hei.». Jeg foreslår nå at du senker skjermen, legger mobilen eller pc-en bort og se rundt deg. Legg bort det jeg nå vil kalle usosiale media og bli sosial. Gjør en forandring.

14 år

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat