Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Få InterCity på skinner!

Publisert: 25.feb.2018 18:04
Oppdatert: 25.feb.2018 18:43

Norge har forpliktet seg til store utslippskutt, og det haster å handle for å unngå katastrofale klimaendringer. I transportsektoren, som står for 1/5 av norske utslipp, betyr det at vi alltid må velge løsningene med lavest klimagassutslipp.

Da er vi nødt til å få et konkurransedyktig jernbanetilbud. Et grønt nettverk av høyhastighetstog må koble byene i Norge sammen og bli et konkurransedyktig alternativ til bil og fly.

InterCity er starten på det grønne jernbanenettverket med jernbane fra Oslo til Lillehammer, Halden og Skien. Det er i seg selv det grønne jernbanenettverket for Østlandet, det halvparten av landets innbyggere bor.

I tillegg blir det betydelig kortere reisetid for Sørlandsbanen, Bergensbanen, Dovrebanen og jernbanen til Sverige og kontinentet. Andre jernbaneutbygginger står i kø, og vi får ikke et miljøvennlig reisenettverk i Norge uten at InterCity kommer raskt på plass.

Dessverre har det i Norge blitt tradisjon for å sette jernbanen på vent. Opprinnelig krevde miljøbevegelsen full InterCity-utbygging innen 2023.

Regjeringen drøyde det med syv år, mens Indre InterCity til Tønsberg, Hamar og Fredrikstad, som er halve InterCity, skulle få ferdigstilling til 2024.

Regjeringen utsatte nylig InterCity-planen ytterligere. Nå vil Bane Nor utsette også Indre InterCity med tre år, og en årsak er at politikerne har gitt for lite penger.

De grønne samferdselsprosjektene har gang på gang tapt mot store veiutbygginger. Av mangel på finansiering i statsbudsjettene kommer jernbaneutbyggingene seint i gang, noe som kan være grunnen til den siste forsinkelsen.

Fremover må politikerne vise vett og tørre å prioritere jernbane framfor vei. Vi kan ikke basere transportpolitikken på å utsette de store miljøprosjektene.

Sentralstyremedlem, Natur og Ungdom

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke