Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
TRUET: Den nye skolen på Espa er nedleggingstruet.Foto: Henning Holter Christensen
 
Fådelt skole, ja takk
Vi opplever at mange uttaler seg i skolesaken, spesielt om negative sider med fådelte skoler.

Publisert: 27.feb.2017 14:38
Oppdatert: 27.feb.2017 14:43

Vi tenker at dette er på grunn av mangel på kunnskap om hvor bra fådelte skoler faktisk kan være. Dette gjelder både generell kunnskap om fådelte skoler, hvilke muligheter det gir og ikke minst våre positive erfaringer med det.

Vi tenker at hadde folk visst hvor bra det er på vår skole så ville flere ønske seg hit. Blant våre positive erfaringer er team på tvers av alder/ kjønn, små strekker seg mot de større og de store kan lære bort til de mindre. Det er også skoler som velger å ha blandede trinn selv om de ikke trenger det. Feiring skole er eksempel på det.

Det refereres i HA at «hvis elevene får et dårligere skoletilbud ved å bevare grendesamfunn så kan vi ikke forsvare det». Det er ikke caset på Espa. Se bare på våre resultater på nasjonale prøver og elevundersøkelser. Derimot er vi redde for at våre elever får et dårligere tilbud ved å flytte til en større skole. Vi stiller også spørsmål til hva som blir bedre for våre barn ved at de flyttes? Ja det gir fulldelte klasser, men hva konkret vil påvirke resultatet til elevene så de ytterligere forbedres seg, når de ligger i toppen i dag?

Videre refereres det til at nye innbyggere synes det er mer attraktivt med fulldelte skoler. På hvilket grunnlag sies dette? De som har flyttet hit til grenda vår og har byttet skole fra fulldelt til fådelt har nemlig motsatt opplevelse! Hva med å faktisk se at vi er forskjellige og ønsker oss forskjellige ting? Og er dette tilfellet, hvorfor er det da slik at barnehagen på Espa har doblet antall barn på fire år?

La det være klart, vi ønsker våre barn det beste. Hadde vi vært i tvil om at barna våre ikke får det beste læringsmiljøet på Espa skole, ville ikke vi kjempet for skolen vår slik vi gjør.

Stange kommune mente i 2012 at å opprette oppvekstsenter på Espa ville være en god løsning for å oppnå en rød tråd fra barnehage til skole. Noe vi som foreldre på Espa kan bekrefte. Vi ser en så stor fordel med samarbeidet som fungerer i oppvekstsenteret i dag og den myke overgangen elevene får fra barnehage til skole. Vi trenger derfor en forklaring på hvorfor dette tilbudet nå skal fjernes etter så kort tid?

Vi støtter det FAU-leder på Solvin skriver i HA 18. februar. Alle bør reise ut til Espa og reise oppom alle grendeskolene. Se på det arbeidet som legges ned og ikke minst de resultatene som oppnås. Prøv å sett dere ned og se ting fra et annet perspektiv. Vi bor her fordi vi ønsker det, vi har våre barn på grendeskoler fordi vi ønsker det. Så hva med å la Stange være en kommune som åpner for mangfold ved å tilby skoletilbud som passer alle innbyggerne?

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke