buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
17. okt
 
Facebook på gamlehjemmet

Publisert: 19.okt.2017 13:32
Oppdatert: 19.okt.2017 13:33

Her forleden ble vi presentert nyheten om at aldersboliger, sykehjem og relaterte institusjoner har tatt i bruk Facebook som hjelpemiddel for å promotere sin tilstedeværelse.

Det er samfunnsnyttig og viktig at slekt og omgivelser blir løpende oppdatert om klientellets gode pleie og omsorg.

Ved bruk av Facebook kan pårørende holdes løpende oppdatert om deres kjære og bli beroliget om fred og fordragelighet i harmoniske omgivelser. Sosialtjeneste med et menneskelig ansikt. Med billedlige/verbale hilsener som forsikret om ve og vel med innholdsrike dager, fortreffelig mat og fredfull nattesøvn.

Slik fantastisk teknologi er med på å gjøre det personlige familierelaterte samhold mellom pårørende, klientell og institusjoner til et virtuelt anliggende.

Hva er mer beroligende for angst og uro for sine gamle enn slike direkte elektroniske meldinger, rene sjelefreden for oppjagede stressede pårørende.

Dessuten fritar det for noe av det ansvar og personlig ubehag som enkelte måtte ha for en dårlig samvittighet.

Nå kan de, ved hjelp av det eventyrlige allestedsværende Facebook være oppdatert, bruke fritiden til egne private sysler fremfor å måtte føle tidsjaget for tidkrevende besøk.

Institusjonene ser også fordelen av Facebook til bruk for klientenes eventuelle manglende personlig kontakt som et hendig medie og samtidig et anvendelig verktøy for den offentlige omsorg. Forbilledlig.

For oss som er født inn i kjernefamilie, hvor personlig omgang var en viktig del av vår oppvekst, tilhørighet og respekt, blir dette et skremmende scenario.

Intet teknologisk under kan vel erstatte menneskelig varme og intim omgang, men slike verdier er vel også snart utdaterte og moden for museum. Agenda for historiske beretninger om en verden før elektronene frarøvet og overtok den naturgitte menneskelige omgang.

Forhåpentligvis underholdende for fremtidens barn, som får slike eventyr opplest og fremvist på den alltid tilstedeværende elektroniske skjerm.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat