16. sep
 
Færre sauer er drept av ulv?

Publisert: 22.nov.2016 14:47
Oppdatert: 22.nov.2016 15:20

På NRK-nyhetene søndag 23. oktober ble det opplyst at tallet på ulvedrepte sauer hadde gått ned. Og i den forbindelse har Klima- og Miljøministeren blitt bedt om å stoppe uttaket av 47 ulver som det er fattet vedtak om at skal skytes.

Man kan da ikke finne seg i at det blir færre ulvedrepte sauer, så for all del la disse 47 ulvene få leve og formere seg fritt?

Kan det ikke tenkes at det finnes en naturlig årsak til at det blir færre rovdyrdrepte sauer? - Man behøver ikke så mye omløp i hodet for å fatte at når den ene sauebonden etter den andre har måttet slutte med sau, og mange andre unnlater å slippe sine sauer i utmarka på grunn av store rovdyr er det vel ikke så vanskelig å forstå hvorfor tallet på ulvedrepte sauer har gått ned?

Og hvis disse ekstreme rovdyrvernerne greier å forhindre uttaket av disse 47 ulvene, som sammen med andre store rovdyr truer beiteretten, går det nok ikke lenge før enda flere sauebønder blir tvunget til å oppgi sitt yrke. Og da vil vi oppleve enda færre ulvedrepte sauer, men det vil gå desto hardere utover hjorteviltet og andre levende vesener i vår fauna. -- Mener virkelig storparten av Norges befolkning at ulven er så viktig at den må prioriteres foran beitende husdyr og matnyttige viltarter?

For det er en kjensgjerning at med så mye ulv, sammen med andre store rovdyr, blir det uholdbare forhold for alle andre levende vesener som lever og ferdes i vår natur. Med store horder massemordere vil også faren for angrep på mennesker også kunne bli en realitet, etterhvert som det blir mindre av andre byttedyr. - Man skal ikke kimse av at ulven kan være farlig for mennesker. Det finnes det mange bevis på. Denne trusselen vil også bevirke at det blir færre som tør å bruke våre fjell- og skogsvidder til forskjellige fritidsaktiviteter, som bærplukking, jakt med løse hunder og mye annet.

Jeg håper at våre myndigheter snart tar til vettet og innser at dagens rovdyrpolitikk ikke kan fortsette i samme spor hvis vi skal ha levende bygder og et mangfoldig og rikt dyreliv, og som kan få leve i fred for lystmordere.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke