hacklink
18. sep
 
Fakta om ungdom og jernbane

0
Publisert: 27.okt.2015 04:00
Oppdatert: 27.okt.2015 08:07

Geir Bjørnar Smebye i Folkeaksjonen for en jernbanefri strandsone skrev i HA 23.10.15 at han tror ungdom generelt støtter deres syn i jernbanesaken. Vi tror at mange ungdommer i østlige bydeler ikke vil at store deler av deres bomiljø skal bli rasert av en jernbanetrase. Flere ungdommer er blant de 248 som har skrevet under på at de ikke vil ha jernbanen over Disen. Vi vet at Ungdomsrådet i Hamar, i likhet med Disen Hagebys Vel og Briskebyen velforening, støtter en utredning av både trase øst og vest. I rådet sitter det representanter fra alle ungdomsskolene og de videregående skolene i Hamar.

Vi vet at en del ungdomspartier i valgkampen kom med utspill om å bevare Koigen uten dobbeltsporet jernbane. Vi vet også at enkelte ungdommer overfor media har ønsket seg jernbanefri strandsone. Men det vi derimot ikke vet er hvorfor ungdom generelt stemte som de gjorde, og heller ikke hva ungdom som ikke stemte, mener om den kompliserte jernbanesaken. Ungdom er sannsynligvis som oss voksne ganske splittet i jernbanesaken.

Leder Briskebyen velforening

Leder Disen Hagebys Vel

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke