Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Fall med følger

Publisert: 17.nov.2016 14:13
Oppdatert: 17.nov.2016 14:22

Med økt alder følger oftere fall. Med alderen følger også større konsekvenser ved fall. En ungdom reiser seg igjen, og løper videre. Er en 80-90 ender det annerledes. Det blir benbrudd eller andre knokkelskader. Alternativt et sterkt slag mot kroppen. I begge tilfelle kan livsstandarden endre seg radikalt over natta.

Den selvhelbredende evnen ungdommen løper videre på, er ikke der lenger sent i livet. Et fall i alderdommen – «bare» et slag mot kroppen – kan sette et menneske svært tilbake, og det både fysisk og mentalt. En «kommer seg ikke igjen», kan bli 100 prosent ufør livet ut. En stor tragedie for den det rammer, og for familien.

I Hamar kommune står, ligger - gamle syke – i kø, for å få plass på pleiesteder. De er så avhengige av naturlig avgang, - er blitt slik på grunn av dårlig politisk håndverk. Akutt-tilfelle som nevnt, kommer uventet – mottaksapparatet er ikke forberedt. Det ryktes på byen at de «hvite englene» river seg i håret, fordi de ikke har plasser nok.

Vi kan lese i avisen at Ringsaker skal bygge 26 nye omsorgsboliger til 78 millioner. I Hamar ryktes det at budsjettet til omsorgsetaten skal økes med 1,5 millioner. Når situasjon allerede er prekær. Og eldrebølgen står for døra.

Politikere i Hamar: Vær raske, skaff dere økonomisk handlingsrom! På dette området, pleie og omsorg, er en nødt til å ligge i forkant. Dårlig behandling av kommunens gamle vil bli sett på som en skam.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke