hacklink
buy instagram followers
18. sep
 
«Falske» nyheter

Publisert: 23.jan.2017 16:00
Oppdatert: 23.jan.2017 16:04

For bare et tiår eller to siden, ble det betraktet som helt sant alt det som sto i aviser og andre medier. Vi hadde journalister og redaktører som satte sin ære i pant på at det som ble skrevet var helt korrekt.

Ikke slik nå lenger. Nå går media selv ut og advarer mot «falske nyheter», usanne skriverier som lanseres med vitende og vilje. Er dette journalister og redaktører som bare vil more seg, eller hva? Denne trenden kom særlig i gang under valgkampen i USA, der alt kunne presenteres. For eksempel, hvor «sann» er USAs etterretningstjeneste, når den dager før valget går ut og velger side, for Clinton, mot Trump?

Vi har et ferskere og morsommere eksempel lokalt. Når HAs redaktør på lederplass erklærer at «uansett hvilket utfall saken får, vil politiet være taperen». (Rettssaken mot politimannen Erik Jensen) Dette velger redaktøren å si i sin spesielle posisjon, etter bare to dagers rett. Denne som skal vare hele fem måneder

Ledere i aviser har en veldig, veldig stor påvirkningskraft, på opinionen. Vi stakkars lesere må ha tillit til at alt som står i avisen er sant. Ellers vil vi da ikke ha bruk for media? En undersøkelse viser at 81 prosent av befolkningen har god tillit til politiet. De 19 prosentene vil ikke ha noe politi. Norsk politi står seg godt. Som oppklarte en meget grov kriminalitet i egne rekker. Om Erik Jensen domfelles.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke