hacklink
18. sep
 
Fare for nedprioritering
Kompetansekrav.

Publisert: 29.okt.2015 04:00
Oppdatert: 29.okt.2015 10:46

Hedmarkskommunene må sørge for at barnevernspedagogers, sosionomers og vernepleieres kompetanse er kjernekompetanse innenfor helse- og omsorgstjenestene.

Sosialfaglig kompetanse er avgjørende for kvaliteten i disse tjenestene. Regjeringen vil innføre kompetansekrav i helse- og omsorgstjenesteloven, og mener rett kompetanse i kommunale helse- og omsorgstjenester må lovfestes. Det foreslås at leger, sykepleiere, fysioterapeuter og psykologer skal inngå som kjernekompetanse i et forsvarlig helse - og omsorgstilbud. Dette er viktig kompetanse.

Likevel; FO Hedmark mener det er fare for at kommunene vil nedprioritere profesjoner som ikke er vedtatt ved lov. Dersom det skjer vil det være umulig for kommunene å nå primærhelsemeldingens mål om bredde i kompetanse hos personalet for å møte behovene til de mange brukerne med sammensatte tjenester. For å sikre at helse- og omsorgstjenestene blir kvalitativt gode, må derfor også sosialfaglige profesjoner inngå som kjernekompetanse.

Regjeringen uttaler at sosialfaglig kompetanse er viktig for å sikre tverrfaglig bredde, og for å bistå pasienter, brukere og pårørende til å løse sosiale problemer knyttet til blant annet rus, funksjonshemminger og psykiske helseutfordringer. Sosialfaglig kompetanse er også viktig for å koordinere kommunale og statlige tjenester.

Videre hevder regjeringen at sosialfaglig kompetanse og vernepleiere/spesialpedagogisk kompetanse vil være avgjørende for at kommunene i tråd med kommunereformen skal få større ansvar og flere oppgaver. Uavhengig av hva primærhelsemeldingen fører til; sosialfaglig kompetanse må inngå i et flerfaglig arbeid til beste for innbyggerne i Hedmark.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke