Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Fastemåneden ramadan
Islam

Publisert: 28.jun.2016 04:00
Oppdatert: 28.jun.2016 11:15

Muhamed som er født i fastemåneden Ramadan, fikk sitt profetkall i året 610 e. Kr. og dannet religionen Islam. I Medina var det at dette religionssamfunnet fant sin form. Fasten var en av de fem religiøse pliktene som medlemmene i Islam skulle ha. Den foregår i måneårets 9. måned, og flytter seg i løpet av ca. 35 år rundt hele solåret.

Når den kommer om sommeren her i Norge med de lyse netter, kan det bli lite tid til å spise og drikke. Under fasten skal det verken spises, drikkes eller røykes. Dette skjer i en hel måned. Folka som bestemte dette flere hundre år tilbake, hadde vel ikke så god greie på helse og betydningen av væsketilførsel.

Spesielt å kunne drikke i varmen og ved fysiske anstrengelser, er jo viktig. Da fasten begynte her i distriktet i juni, var soloppgangen klokka 3,42, og solnedgangen klokka 22.56. Da blir det bare ca. 4,5 timer i døgnet til å spise og drikke på. En må regne med slapphet og dårlig arbeidsevne på de folka som skal være på arbeid på vanlig dagtid. Kan arbeidsgiverne være fornøyd med det?

Hvorfor kommer ikke myndighetene på banen med opplysning og faren med en slik langvarig faste? Det er vel kanskje spesielt disse bønnelederne (imamene, profetens etterfølger) som burde kontaktes.

Med tid og stunder kunne de kanskje bli med på at her i Norge bør en kunne drikke seg utørste av helsemessige årsaker i denne ramadanmåneden, eller er jeg vel optimistisk nå? Islam og fornuft passer vel ikke bestandig sammen?

Bokseren Navid forteller at han skal på trening til tross for at han ikke hadde spist om dagen. Å trene med så lavt blodsukker som faste vanligvis gir, er jo både usunt og kanskje farlig. Burde ikke journalister skrive mer om slike ting?

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke