Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Fattigdom i Hamar

Publisert: 02.nov.2017 11:01
Oppdatert: 02.nov.2017 11:04

Vi har alle hørt og lest mye om fattigdom i Hamar og ellers i landet. Særlig vanskelig må det være for de som er fattige og elsker blomster. Eneste desperate handling blir å stjele blomster fra andre. Vi har jo hørt rystende historier om blomsterelskende fattigfolk som må gå på gravplasser og hente blomster fra kranser eller buketter etter begravelser. Ja kanskje den dødes siste gode gjerning var å gi blomster til fattigfolk.

Vi fikk også besøk av ubemidlet blomsterelskere nå natt til søndag. Tre nylig innkjøpte røsslyngplanter som skulle pryde inngangspartiet på huset vårt gjennom vinteren var borte søndag morgen. Vi får tro planten vil glede fattige blomsterelskere gjennom en kald vinter. Kanskje de mangler penger til så vel oppvarming som gode vinterklær. Fattige, både på penger og ikke minst på moral går de gjennom livet. Jeg tror vi skal finne penger til nye planter.

Å gi til fattige har i alle tider vært regnet som en velgjerning. I Draumkvedet finn vi : «Sæl er den i fø`esheimen fatige gjev`e konn; han tar inkje ræ´ast i auromheime fyr kvasse stutehonn». Det må vel også være tilfellet for den som gir blomster til de fattige.

Lykke til med blomsterpynten stakkars fattigfolk.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke