Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Fattigere kommuner

0
Publisert: 20.mai.2015 04:00
Oppdatert: 20.mai.2015 06:57

Både i år og i fjor har kommunene fått langt lavere inntekter enn forventet. Når de nå får litt tilbake, framstiller Regjeringen det som om de gir ekstra penger til kommunene. Men i virkeligheten gjør de bare kuttene noe mindre. Dette rammer barn som ikke får god nok hjelp av barnevernet, eldre som må vente lenger på sykehjemsplass, og elever som får færre lærere. For SV er dette mye viktigere å løse dette, enn å gi skattelette til folk med store formuer.

For SV er et verdivalg at fellesskapet, barnehage, skole og helse- og omsorgstjenester settes foran skattelette til de mest velstående. Når kommunen melder at de må kutte i tilbudet til barn og eldre, og at de har dårligere råd enn før, viser tallene på resultat at det stemmer. Det vet Regjeringen, men de prioriterer andre ting.

SV vil fordele pengene mer rettferdig mellom kommunene. På den måten vil de som har lave inntekter få like gode muligheter til å løse sine oppgaver som kommuner med større egne inntekter. Fattige kommuner med nedgang i arbeidsplasser vil ikke kunne bli en god samarbeidspartner for næringslivet, hvis de skal få mindre penger slik Regjeringen foreslår. H og Frp vil gi mer til kommuner som allerede har mange arbeidsplasser og høye inntekter. Det er dårlig næringspolitikk og urettferdig for barn, eldre og bedrifter i kommuner som fra før har lite penger. Kommuner i vekst trenger mer penger for å bygge ut skoler og barnehager. Derfor vil SV øke vekstkommunetilskuddet. Dette må gjøres uten at pengene tas fra kommuner som sliter med fraflytting, slik regjeringen gjør.

Stortingsrepresentant SV

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke