hacklink
18. sep
 
FAU Romedal u-skole reagerer

Publisert: 14.nov.2016 17:41
Oppdatert: 14.nov.2016 17:57

På lederplass i HA 5. november belyses debatten om skolestrukturen i Stange. Vi i FAU ved Romedal u-skole reagerer sterkt på avisens fremstilling av vår skolekrets.

Det er riktig som lederen påpeker, at det tidligere har vært forskjeller på skolekretsene i Stange. Dette har man over tid hatt fokus på, helt fra barnehagene og opp til avsluttet u-skole. Her vil vi få rette en stor honnør til alle førskolelærere, lærere, assistenter og rektorer, som har tatt utfordringen på alvor og gjort en iherdig innsats slik at resultatene nå viser noe helt annet. Grunnskolepoengene fra de siste års avgangskull viser faktisk at Romedal krets (41,9 poeng i 2015-16) ligger over gjennomsnittet, ikke bare i Stange (41,6 poeng i 2015-16), eller Hedmark fylke (40,4 poeng i 2015-16), men faktisk ligger over gjennomsnittet Nasjonalt (41,1 poeng i 2015-16) (Tall fra Udir.no).

Når det så vises til tall fra søkning til videregående skole, er det underlig at man som journalist ikke blir nysgjerrig og ønsker å søke svaret på hva som ligger bak disse. Vi kan gi dere noe av svarene. Man har i Romedal krets fulgt nasjonale råd (NHO.no) om å rekruttere til yrkesfag. Dette er vi stolte av og håper å kunne møte mange dyktige yrkesfagsutøvere fra Romedal krets i tiden fremover.

Hvorfor man på lederplass i HA ønsker å drive svertekampanje mot en hel skolekrets, kan man bare spekulere i. Men at de i en slik sak, som bygger på faktaopplysninger og offentlige tall, benytter seg av gamle tall, vitner om slett journalistisk arbeid.

Vi reagerer også på fravær av reaksjon fra kommunens ledelse. Hvordan kan leder for oppvekst i Stange kommune la slike alvorlige og ukorrekte påstander få stå uimotsagt? Dette sender uheldige signaler både til våre dyktige lærere og ikke minst elever. Vi vil derfor oppfordre journalister i HA til ikke å bestemme seg for vinkling av saken før man har sjekket fakta og dagens tall.

FAU Romedal u-skole

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke