hacklink
17. sep
 
Feil av Fagforbundet

Publisert: 18.jun.2019 14:51
Oppdatert: 18.jun.2019 15:28

Fagforbundet i Ringsaker går til frontalangrep på Senterpartiet i kommunen. Ledelsen i den lokale fagforeningen gjør dette for å støtte et annet politisk parti, nemlig Arbeiderpartiet.

Jeg har også forstått det slik at to personer i ledelsen av Fagforbundet lokalt også er arbeiderpartipolitikere i Ringsaker.

Jeg selv er siden noen måneder tilbake medlem i den lokale Fagforbundsavdelingen.

På grunn av eierskifte i bedriften jeg er ansatt i, hadde jeg begynt å føle usikkerhet i forhold til min arbeidssituasjon. Velgrunnet eller ei var det da naturlig å søke støtte/økt trygghet i et større interessefellesskap.

LES OGSÅ: Hvem skal Senterpartiet i Ringsaker samarbeide med? 

Jeg selv er ikke politisk aktiv i noe parti for tiden. Jeg har vært det tidligere i min hjemkommune i Sverige hvor jeg kommer fra (Sosialdemokraterna).

Jeg tror at mitt nåværende politiske ståsted ikke ligger så langt unna verken Arbeiderpartiet eller Senterpartiet. Hvor min stemme i høstens lokalvalg havner er enda ikke bestemt.

Jeg må få lov til å si - høgt og tydelig - at det byr meg imot at ledelsen i min fagforening misbruker den samme og meg personlig i sin propaganda for et politisk parti og mot et annet.

Det er ikke dette som er oppgaven til min fagforening. Jeg er overbevist om at det er mange andre medlemmer som er av samme oppfatning.

I tillegg vil jeg påstå at Fagforbundet ville styrke rekrutteringen av nye medlemmer hvis man sluttet med denne misbruken av medlemsmassen.

LES OGSÅ: Hvem Sp i Ringsaker skal samarbeide med

At to arbeiderpartipolitikere kan sitte i ledelsen og drive igjennom en slik forkastelig praksis, gjør saken enda verre.’

Jeg er tilstrekkelig gammel til å huske hvordan medlemmer i AKP-ml prøvde å infiltrere fagforeninger over det ganske land. Hensikten var å bane vei for den væpnede revolusjon.

Jeg sier ikke at det er noe tilnærmet dette som skjer her, men prinsipielt er det likheter.

Jeg vil oppfordre alle stemmeberettigede til høstens valg å se bort fra Fagforbundet i Ringsakers angrep på Senterpartiet og samtidig å foreta en selvstendig og uavhengig vurdering av de politiske partienes program og hva man tror vil tjene sitt lokalsamfunn på best mulig måte.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke