17. sep
 
Feil i HA om Ap og sykehus

Publisert: 27.feb.2018 15:02
Oppdatert: 27.feb.2018 15:14

I HA for 27. februar står det at Arbeiderpartiet i kommunestyret 26 april i fjor ville utrede storsykehus i Hamar. Det er feil og hadde det vært formuleringen ville vi ha stemt imot. For å få til et kompromiss, der hovedsaken var å få ja til en hovedsykehusmodell, fikk Hamar Ap de øvrige partiene med på formuleringen om sykehusutredning «i eller i nærheten av Hamar». Det ble brukt en god delt tid på denne formuleringen i kommunestyret.

Representanten Einar Behrens (Frp) gikk under møtet opp på talerstolen og sa da at han regnet Moelv inn i formuleringen «i eller i nærheten av». Da satt jeg klar for å gå opp på talerstolen for å understreke det samme. Behrens ble ikke imøtegått verken av rådmannen eller ordfører Einar Busterud.

Det er ikke alltid så lett å følge med i sykehussaken, men Hamar Ap har lenge støttet et hovedsykehus ved Mjøsbrua. Vi er nemlig opptatt av å få til noe som bringer oss framover i stedet for å bedrive alskens omkamper som bare er ødeleggende.

Jeg ser for øvrig at ordfører Einar Busterud i nevnte avis skal ha uttalt «at det ikke er hensynet til pasienten, men lokalpolitikerne som er hovedårsaken til at Mjøsbrua er foretrukket».

Jeg antar at dette må være en feilsitering (?) for Busterud må da ha registrert at omtrent alle pasientorganisasjonene har støttet et hovedsykehus ved Mjøsbrua.

kommunestyremedlem Hamar Ap

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke