hacklink
buy instagram followers
19. sep
 
Feil løsninger

Publisert: 09.apr.2017 15:04
Oppdatert: 09.apr.2017 16:54

Regjeringas perspektivmelding sier at det viktigste for å trygge velferdssamfunnet for framtidige generasjoner, er at flere kommer i arbeid, på full tid. Regjeringa mener nordmenn må jobbe mer, samtidig som de går inn for skattekutt.

Prioriteringene står i kontrast til målene. Gjennom fire budsjetter har regjeringa redusert velferdsstaten gjennom skattekutt og ukontrollert oljepengebruk. Det et paradoks at de i perspektivmeldinga advarer mot konsekvensene av nettopp denne politikken. De sier også at vi må få flere i arbeid, mens sysselsettingsandelen har falt til den laveste på over 20 år og fortsetter å falle. Istedenfor å bruke penger på å få folk i arbeid, brukes pengene på såkalte vekstfremmende skatteinsentiver, som ikke har skapt nye jobber .

Vi vet at velferdsstaten står overfor et stort framtidig finansieringsbehov. Likevel har Høyre/FrP-regjeringa økt budsjettunderskuddet i et tempo vi aldri har sett maken til. Det verste er at de har brukt penger uten å løse nye, store velferdsoppgaver. Fagforbundet Hedmark er enig i at noe kan effektiviseres gjennom ny teknologi, men det er begrenset hvor mye man kan effektivisere uten at kvaliteten og de ansattes lønns- og pensjonsvilkår vil lide.

Perspektivmeldinga peker mot et samfunn med større forskjeller mellom folk og hvor utgiftene som følger med innvandringen bare ses som en byrde, og ikke som en ressurs på sikt. For å løse de økende fattigdomsproblemene er det avgjørende at flere innvandrere får arbeid, men det løses ikke med regjeringens politikk med å la folk sitte på vent i mottak.

Fagforbundet Hedmark advarer mot å tro at flere i arbeid alene vil løse finansieringen av vår felles velferd. Også i framtida vil folk ønske bedre velferdstjenester. Valget står mellom en økning av skattene, eller en eksplosjon i privatisering og kommersialisering av offentlige tjenester.

Vi trenger en ny regjering som stopper den uansvarlige skattekuttpolitikken, og som sørger for at vi i Norge fortsetter å bruke pengene på å sikre velferd til hele folket.

Fylkesleder Fagforbundet Hedmark

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke