Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Feil og usant om sporhøyde?

0
Publisert: 25.aug.2016 04:00
Oppdatert: 25.aug.2016 04:00

Onsdag 17. august blir ordfører Einar Busterud og varaordfører Knut Fangberget slått stort opp i HA. De strekker seg mot himmelen, og i billedteksten står det at de «illustrerer en sporhøyde på 128 meter over havet som sporene kan bli liggende på dersom kulvert velges». Bru er ikke nevnt i denne sammenhengen.

Dette er positivt feil. I kulvertalternativet til JBV ligger sporene ved vestenden av stasjonen på 125,7 moh, og vi skriver derfor 18. august at ordfører og varaordfører feilinformerer.

Dette synes de to politikerne tydeligvis ikke noe om, og de sier i sitt leserinnlegg 19. august at de slett ikke feilinformerer, «Vi viste sporhøyden i alternativet med bro over Mjøsa». Vi får håpe at de mente det, og de kan ha blitt misoppfattet, men det går i alle fall ikke fram av oppslaget 17. august.

De oppfordrer oss til å sette oss bedre inn i saken, noe de mener ville ha gjort det lettere for oss å blitt tatt på større alvor i debatten. Vi kan godt innrømme at vi ikke har lest alle dokumentene JBV har publisert om utbyggingen gjennom Hamar, men vi gjør så godt vi kan, og synes selv vi har satt oss godt inn i de ulike kulvertalternativene. Vi håper å kunne gi et innspill til de forhandlingene kommunen nå forbereder, og synes også det er positivt at JBV har uttalt at de i de kommende forhandlingene ser på muligheten for å senke kulverten ytterligere.

Ellers kan vi nevne at vi torsdag 18. august var i møte med JBV. Der fikk vi vite at kulvertkanten i JBVs forslag ikke var spikret. De kunne godt legge den på flomsikkert nivå, som hos JBV er 128 moh, men hos NVE er 127,43 moh. Det er kun 2,4 meter høyere enn Åttemetersplanet. Vi foreslår at politikerne sjekker dette med JBV og NVE, og lar arkitektene som for 1,2 millioner kommunale kroner skal lage mulighetsstudier av de fire alternativene, får i oppgave å konsentrere seg om en kulvertløsning som begrenser seg til høyden 127,4 moh.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke