Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Feil oktober-pris
Svar til Tormod Johansen.

Publisert: 20.nov.2015 04:00
Oppdatert: 20.nov.2015 10:50

Tormod Johansen stiller i et leserinnlegg i HA 17. november spørsmål rundt prisen på Eidsivas strømprodukt InnlandsSpot.

I sitt leserinnlegg hevder Johansen at prisen på InnlandsSpot har økt fra rundt 20 øre/kWh i oktober til 43,25 øre/kWh.

Dette er feilaktig, da prisen på InnlandsSpot i oktober var 29,25 øre/kWh. I denne prisen er el sertifikater, påslag, opprinnelsesgarantier og merverdiavgift inkludert. Prisøkningen fra september til oktober skyldes økte priser på den nordiske kraftbørsen. Eidsivas påslag er uendret gjennom året.

Prisen på InnlandsSpot følger strømprisen i markedet. Det innebærer svingninger, men viser seg å være prisgunstig over tid for kundene. Alt kjøp og salg av strøm skjer på den nordiske kraftbørsen. Dette betyr at innkjøpsprisen for alle kraftleverandører er den samme. Hittil i 2015 har kraftprisene vært de laveste på mange år. Mildt vær med lavt strømforbruk og høy fyllingsgrad i vannmagasinene i Sør-Norge har vært medvirkende til dette.


 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke