15. sep
TRANSFETT: Ble fjernet fra norsk margarin for 20 år siden.
 
Feil om margarin

0
Publisert: 24.feb.2016 04:00
Oppdatert: 24.feb.2016 08:05

I et innlegg i Hamar Arbeiderblad 18. februar med tittelen «Hvorfor margarin?» framsettes det feilaktige påstander om at margariner er en kilde til transfett i det norske kostholdet. Margarin anbefales av norske helsemyndigheter på grunn av den gunstige fettsammensetningen, med et høyt innhold av umettet fett og et lavt innhold av mettet fett. Transfett ble fjernet fra norske margariner på midten av 90-tallet, altså for 20 år siden. Å bytte ut smør og harde margariner med myke margariner, flytende margariner og olje er et av rådene i de norske kostholdsanbefalingene. Vibeke Telle-Hansen, ernæringsfysiolog PhD, Mills DA

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke