17. sep
 
Feil på feil
Jernbanedebatten i Hamar

Publisert: 19.aug.2016 04:00
Oppdatert: 19.aug.2016 09:26

Under den bombastiske overskriften «Feilinformasjon fra våre toppolitikere» påstår Holm, Børresen, Øygarden og Skipnes at vi feilinformerer i HA om sporhøyden i Jernbaneverkets forslag.

Det gjør vi slett ikke. Vi viste sporhøyden i alternativet med bro over Mjøsa. Den ligger på 128 meter over havet, altså ca 1,5 meter høyere enn dagens trasè. Skulle vi vist høyden på kulvertveggene ved en åpen kulvertløsning måtte vi klatret ytterligere en meter opp, det vil si 129,1 meter over havet, som Tone Wabakken forklarer i torsdagens HA. En lukket kulvert (med tak) vil ha en høyde ca 10 meter over dagens spornivå på punktet vi stod.

For sikt og kontakt med Mjøsa er det kulvertveggenes høyde som vil utgjøre barrieren, ikke sporene. Denne høyden er 129,1 meter som nevnt. Dette framgår også særdeles tydelig av Jernbaneverkets utredning. At sporene ligger lavere enn kulvertveggene er selvsagt, men helt uten betydning for sikt og barrierevirkning. Med mindre Holm&co har konstruert en gjennomsiktig betongtype.

Holm, Børresen, Øygarden og Skipnes skal ha kreditt for å følge sine egne spor (bokstavelig talt) i jernbanedebatten, uavhengig av alle utredninger. Men vi vil nok kanskje anbefale at de bruker noe mindre energi på å skrive om sine private jernbaneforslag og litt mer tid på å sette seg inn i Jernbaneverkets utredninger og sakens fakta. Det ville gitt en mer konstruktiv debatt og de fire herrene ville også bli tatt på større alvor i debatten.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke