Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
20. sep
 
Feil på feil

Publisert: 03.jul.2017 07:10
Oppdatert: 03.jul.2017 07:11

Forleden hadde Johnny Wæhler et leserinnlegg om Einar Gerhardsens kjente Kråkerøytale fra 1947 der han også sauset inn et Haakon Lie-sitat. Det sitatet han viser til skjedde imidlertid i 1987!

Feilen var såvidt grov at jeg regnet med at folk flest skjønte det. Men siden Erling Søstuen begår nye feil i sitt forsøk på å rette opp Wæhlers feil, ser jeg meg nødt til å korrigere noe av det som skrives.

Haakon Lie pleide selv å si at i Ap omga man seg ikke med generaler, men med sekretærer. Det er ikke noe som heter generalsekretær i Ap. Den som velges på landsmøtene er sekretær.

Haakon Lie hadde et fryktelig temperament som kunne gå ut over mange. Jeg har selv fått føle det. Det var denne oppførselen Einar Gerhardsen tok opp i sin tale på landsmøtet i 1987, ikke nominasjonsmøtet som Søstuen skriver.

Gerhardsen påpekte at Lies oppførsel hadde skapt mange problemer. Det var på vegen ned fra talerstolen at Haakon Lie angivelig skal ha hvest til Gerhardsen «at jeg skal knekke deg som ei lus». Utsagnet har aldri kommet fra noen talerstol, slik Søstuen skriver.

Haakon Lie benektet senere at ordene skal ha falt slik, men de som satt i nærheten har bekreftet utsagnet.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke