16. sep
 
Feil spørsmål

0
Publisert: 25.mai.2016 04:09
Oppdatert: 25.mai.2016 04:09

Ringsakers ordfører og andre motstandere av sammenslåingen av Ringsaker, Hamar, Løten og Stange stiller spørsmålet om hva Ringsaker vil bli tilført ved en sammenslåing. Det er feil spørsmål. Det burde vært: Hva kan Ringsaker tilføre i en kommunesammenslåing?

Ringsakers politikere med ordføreren i spissen bobler over av brautende selvtillit over hva kommunen har fått til de senere årene og andre kommuner fremstår som rene amatører i forhold til Ringsaker. At alt er lånefinansiert og at hver prosent renten øker vil koste innbyggerne 14 millioner snakkes det ikke noe om. Heller ikke at målsetningen for denne utviklingen, nemlig økende befolkningsvekst ikke har slått til. Etterslep av investeringer og vedlikehold av skoler og andre primæroppgaver er ikke et tema.

Men at Hamar er et mangehodet troll som vil ødelegge kommunen vår er det. Hvor ble det av selvtilliten? Hvor kommer Hamar-hatet fra? I stedet for å vende seg mot Hamar som har som formål å utvikle distriktet slik at flyttestrømmen mot Oslo regionen kan snus, velger politikerne i Ringsaker å lansere Toten-regionen som mulig samarbeidspartner og sikrer da at Ringsaker forblir i innenlandsskyggen i årtier fremover.

Ringsaker er den største av disse kommunene både i utstrekning og folketall og vil ha den største styrken inn i samarbeidet. Er de så fantastisk gode til å drive en kommune som de selv hevder, vil selvfølgelig samarbeidspartnerne lytte og lære og Ringsaker har en fantastisk mulighet til å sette seg i førersete for å utvikle regionen. Sjelden har en brud vært bedre pyntet for ekteskap enn Ringsaker er nå.

Velges Toten alternativet fortsetter flyttestrømmen av unge ut av kommunen og den blir sittende tilbake med en aldrende befolkning og store avstander. Det er selve oppskriften på en dårlig kommuneøkonomi. Ta sjansen og ta styringen og gjør det nå mens vi har muligheten, den kommer ikke igjen!

Brumunddal

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke