17. sep
 
Feilaktige tall
Løten-budsjettet.

Publisert: 30.nov.2015 04:00
Oppdatert: 30.nov.2015 10:23

Partiene Høyre og Senterpartiet i Løten lar seg sitere i HA og Østlendingen 26. november, i etterkant av at budsjettforslaget til formannskapet ble vedtatt.

Jeg stiller meg undrende til at partiene velger å operere med feilaktige tall med tanke på overskudd i budsjettet. Dette til tross for at det ble særlig belyst undervegs i møtet, samt at de korrekte tallene står å lese i dokumentene som ble sendt ut i forkant av møtet. Allikevel velger de å bruke andre tall når de uttaler seg til avisene. På denne måten bidrar de til å feilinformere.

Begge partiene ønsker å la eiendomsskatten ligge på 2015 nivå. Altså ikke øke den. De skal saldere med reduksjon av overskuddet. Det overskuddet de altså feilaktig omtaler. Det de «glemmer» å fortelle er at å saldere med kutt i overskuddet, er det samme som å kutte i investeringsbudsjettet. De to partiene er heller ikke tydelige på hvilke investeringer de ønsker å fjerne. Er det byggingen av boliger til de som sliter med rus og psykiatri? Er det det etterlengtede nybygget for Løten Ved og Service de skal fjerne?

Det er en enkel sak å være ensidig mot noe, så lenge man slipper å måtte ta ansvar for konsekvensene.

Jeg synes det er flott med debatt, men kunne ha ønsket meg et større nivå av redelighet i omgang med faktiske tall. Videre håper jeg at det å omtale politiske vedtak som «frekt», er en nybegynnerfeil fra overivrige representanter. Løten har så langt vært preget av en god tone politikerne i mellom, preget av respekt selv om vi er uenige i sak. Jeg ønsker at vi skal fortsette med det.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke