16. sep
 
Feilinformasjon fra våre toppolitikere
Jernbanedebatten

Publisert: 18.aug.2016 04:00
Oppdatert: 18.aug.2016 10:50

I HA onsdag 17. august er det et bilde over to sider av ordfører Einar Busterud og varaordfører Knut Fangberget i tillegg til et oppslag på førstesida. Det sentrale fotoet viser de to som står i parken ut mot 8-metersplanet og strekker seg mot himmelen i et forsøk på å komme opp på høyden 128 moh. I teksten til bildet står det at det er sporhøyden i JBVs kulvert de strekker seg mot.

LES OGSÅ: Svar på Trond Kjernlis spørsmål

Hvis de leser JBVs «Tegningshefte Hamar», side 14, som ble publisert i juni i år, vil de se at høyden på sporet der de står, er 125,7 moh. Dette gjelder altså JBVs kulvertløsning. Det er over to meter lavere enn det politikerne strekker seg mot.

Vi synes ikke JBVs kulvertløsning er god nok for Hamar. Men når det virker som om sentrale politikere ikke er bedre orientert og kjemper for sitt foretrukne alternativ ved å illustrere helt feilaktige påstander, er det ikke tillitvekkende. Når politikerne opptrer i den offentlige debatten, bør vi kunne stole på dem. Her virker det som om de forsøker å skremme folk til å velge Korridor øst.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke