17. sep
 
Felles forvaltning av fjellet

Publisert: 07.nov.2017 14:47
Oppdatert: 07.nov.2017 15:48

De siste helgene har hytteeiere og andre trukket til Sjusjøen i stort monn for å nyte vinterens første skiturer. Alle som er glad i å gå på ski, vet at det er få ting som kan måle seg med nydelige trikkeskinner tidlig i november. Lang skisesong er et av Sjusjøens fremste varemerker.

Det største nettverket av tidligløyper går på sammenhengende fjellveier i Lillehammer og Øyer kommune. Vi kan takke Lillehammer og Øyer for det flotte tidligløypetilbudet. Mens Ringsaker kommune for lengst har tillatt brøyting av alle veiene som går inn i fjellet, har Lillehammer en meget restriktiv holdning, med vinterstengt vei fra Nordseter.

Det er ikke uten grunn at parkeringene på Kroksjøen og Elgåsen er stappfulle tidlig i sesongen. Folk på Sjusjøen søker seg bort fra Ringsaker kommune for å gå på ski. Dette er bare nok et eksempel på hvor ulikt Ringsaker og Lillehammer kommune forvalter fjellressursene. Man kan bare spørre seg hvordan fjellet ville sett ut dersom Lillehammer hadde hatt samme holdning som Ringsaker: Hytteutbygging og helårsvei langs Melsjøen og Reinsvatnet?

For oss som er brukere av fjellet burde kommunegrenser være uvesentlige, men slik situasjonen er i dag, er det bevaring på den ene siden og nedbygging på den andre siden av grensa. Det er helt nødvendig, og det haster med å komme i gang med en felles forvaltningsplan for fjellområdene våre, slik Lillehammer ønsker.

Vi venter på at de folkevalgte i Ringsaker tar til fornuft.

utflyttet messendøl og hytteeier på Sjusjøen

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke