buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Felles jernbane eller Kinderegg?
Jernbanereformen.

Publisert: 09.feb.2016 04:00
Oppdatert: 09.feb.2016 10:46

Jeg hørte Nils Kristen Sandtrøen (Ap) og Tor Andre Johnsen (Frp) i debatt i på NRK Hedmark og Oppland på radioen 5. februar om privatisering av jernbanetilbudet vårt. Sandtrøen utfordret også Frp-representanten på elektrifisering av Solør- og Rørosbanen, men det unnlot Johnsen å svare på. Han var mer opptatt av kinderegg, vin og pølser. Det kan du tydeligvis få tak i på Gjøvikbanen.

Jeg tror folk i Norge er mer opptatt av at toget går, at det er trygt og billettprisene. Dette har blitt skadelidende av privatiseringen som er gjennomført i Sverige og Storbritannia.

Johnsen vil ikke gå inn i realiteter i debatten om privatisering og forsøker å unngå den ved å kalle den «skremselspropaganda.» Dette prøver Høyre og Frp seg på i svært mange sammenhenger. Det er en kjent sak at regjeringens politikk har fått konsekvenser enten det er snakk om arbeidsmiljøloven, likestilling og skattekutt til de rikeste.

Kinderegg kan være en bra trøst for de yngste, men det er en dårlig trøst om togtilbudet i Norge svekkes. Hedmark er et stort fylke og er tjent med et sammenhengende og felles jernbanetilbud. Privatiseringen vil derimot føre til et press til at mer av jernbanemidlene dras mot dit det er mest lukrativt for blant annet kinesiske selskaper å kjøre tog.

Vi skal bygge landet, ikke privatisere og selge det.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat