Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Felles om budsjett
Kommuneøkonomi.

Publisert: 20.jan.2016 04:00
Oppdatert: 20.jan.2016 11:00

Lille julaften i fjor sendte jeg en kommentar til HA om budsjettdiskusjonen i Hamar. Av en eller annen grunn kom det først på trykk denne uka. Litt malplassert tidsmessig, altså.

Uansett: På torsdag møtes formannskapet i Hamar for å starte arbeidet med budsjettet for 2017, det budsjettet som skal vedtas om 11 måneder. Morsomt nok innkalt av en ordfører som Anders Daleng Haukedal fra Hamar Ap karakteriserer som «handlingslammet».

Jobben med å rydde opp i Hamar-økonomien er nå vel halvgjort, 2016 må vi bruke på den oppvasken som står igjen. Antakelig vil det være litt mer krevende enn første runde, og derfor begynner vi allerede nå.

Utfordringen for Hamar har vært en kraftig vekst i driftsutgiftene. Dette framgår tydelig av vedlagte illustrasjon som rådmannen presenterte for politikerne november. Takket være en gunstig renteutvikling er derimot kommunens rentekostnader 30 millioner lavere enn beregnet i 2011.

En grunnleggende enighet mellom administrasjon og politikere om hva som er hovedutfordringene og de viktigste økonomiske tiltakene er nødvendig for å få en god økonomistyring. Det har vi heldigvis i Hamar. Derfor ble også rådmannens budsjettforslag enstemmig vedtatt i siste avstemningsrunde ved budsjettbehandlingen. «Rådmannsvelde», freser Daleng Haukedal. Jeg kaller det felles virkelighetsforståelse, og den er nødvendig slik situasjonen nå er.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke