Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Felling av seks ulver

0
Publisert: 13.jun.2015 04:00
Oppdatert: 13.jun.2015 08:26

Naturvernforbundet er i HA 9. juni sterkt kritisk til at det er gitt tillatelse til felling av seks ulver i region 4 og 5. Det henvises til at dette er brudd på Naturmangfoldloven. I §1, formålsparagrafen står det at menneskenes virksomhet, helse og trivsel skal tas hensyn til. Jeg mener § 1 hjemler uttak av ulv som skader menneskers virksomhet, helse og trivsel.

Om bestandsmålet ikke er nådd har ingenting med fellingstillatelse på ulv i lisensjakta å gjøre. Lisensjakt og skadefelling foregår ikke i ulvesona. Ulv som eventuelt etablerer seg og yngler utenfor ulvesona teller ikke med i bestandsmålet likevel. Heller ikke om de har vært innom Sverige en tur. Det er bare ynglinger i ulvesona som legges til grunn for bestandsmålet. Alle uttak av ulv utenfor ulvesona får ingen konsekvenser for bestandsmålet. Ulvene som dukker opp i Norge utenfor ulvesona er også ofte svenske streifdyr. Det betyr at den norske bestanden ikke blir redusert om disse ulvene skytes. Påstander om «krypskyting» bør ikke fremsettes uten dokumentasjon. Spørsmålet er heller om ulven vi har i dag er et resultat av «prosjekt varg» Vi har ikke plass til ulv. Utrydningstruet er den heller ikke.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke