hacklink
18. sep
 
Fem år uten representasjon i regjeringen

Publisert: 15.jan.2019 14:31
Oppdatert: 15.jan.2019 14:52

Erna Solberg tiltrådte som statsminister 16. oktober 2013 og har regjert i mer enn fem år. Hun har flere ganger i regjeringsperioden byttet ut statsråder uten at Hedmark eller Oppland i perioden fått plass i regjeringen. En landsdel som i areal er 10.000 km2 større enn Danmark og utgjør en viktig del av landets skog og landbruksarealer.

I dagens regjering er Oslo representert med 7 statsråder og Akershus 1, Møre og Romsdal 2, Hordaland 2, Rogaland 2 (Vestlandet 6), Vest-Agder 1, Telemark 2, Nordland 1 og Finnmark 1, Trøndelag 1.

Flere fylker er ikke representert. Det er betenkelig at mer enn 32 prosent av befolkningen ikke er representert i regjeringen. Vi kan forvente endringer i regjeringen om kort tid. Spørsmålet er om Statsministeren denne gangen vil tenke på at hun skal være en statsminister for hele landet og at representasjonen da må endres.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke