23. okt
 
Fem spørsmål til Kulvertgjengen

Hyggelig at Kulvertgjengen takker for invitasjonen til å slå ring om Skibladner når det lir litt ut på våren. Dette vil bli en virkelig stormønstring av alle Skibladners Venner som vi ser fram til med stor glede.

Men hvordan greide de å lese at vi skal slå ring om Åttemetersplanet? Vi inviterte til å stille opp for å verne Hamarbukta og for fortsatt daglig anløp av Skibladner, som er en viktig del av Hamars historie og ikke minst viktig for vår nåtid. Overskriften i invitasjonen var skrevet av en hyggelig debattredaktør. Vi hadde satt som tema: «Hvor er Skibladners venner»? Åttemetersplanet var ikke nevnt.

Kulvertgjengen innser i hvert fall at en vestlig løsning i jernbanesaken i Hamar vil umuliggjøre daglig anløp av Mjøsas hvite svane under anleggstida. Dere kommer med midlertidige forslag og fortjener takk for det, men noen spørsmål presser seg fram i det som dere skrev i HA 2. april.

Vi vil gjerne få svar på følgende:

1. På hvilken måte har Bane Nor sagt at anleggsperioden i Hamar vil «kunne strekke seg opp mot to år», slik dere skriver? Politikerne har fått helt andre og langt mer troverdige signaler om lengden på byggeperioden.

2. Hvordan blir det mulig å entre Skibladner i anleggstida fra «en påbygd trekonstruksjon på den gamle jernbanebrygga som stikker ut fra Ervoldbrygga»?

3. Her anslår dere også en byggeperiode på to år.

4. Har Bane Nor virkelig sagt at «toget forsvinner under bakken utenfor Victoriaundergangen», slik dere ordlegger dere?

5. Det inviteres til å besøke Kulvertgjengens «utstilling» på Storhamarsenteret. Har Bane Nor satt godkjenningsstempel på denne «utstillingen»?

Vi er takknemlig for svar på alle spørsmålene.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke