Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Gaza: Fem spørsmål til ordfører Einar Busterud

Publisert: 03.jun.2019 14:46
Oppdatert: 04.jun.2019 07:04

Jeg ser i HA 29. mai at ordfører Einar Busterud uttaler seg om Gaza, og innbyggernes levekår der. Han skriver at Gaza er av mange kalt «verdens største fengsel» og med rette. At området er fysisk avsperret av israelske myndigheter, og at det er praktisk umulig å komme inn.

Videre skriver han at de har prøvd gjentatte ganger fra Hamars side de siste årene både å få besøke deres vennskapsby Khan Younis, og bidra med varer Befolkningen trenger, men at det har vært umulig å få til. Videre at Norsk Folkehjelp driver sitt arbeid under ekstremt vanskelige forhold, men de har i det minste stedlig representasjon. Han nevner videre at verken folk eller hjelpesendinger kommer inn i Khan Younis.

Til dette er det grunn til å stille noen spørsmål:

1. Hvordan kan Norsk Folkehjelp drive hjelpearbeid på et sted de ikke har tilgang til?

2. Hvordan kan Hamas få tilgang til iranske raketter i tusentall, når grensen er sperret, og som de sender over sivilbefolkningen i Israel?

3. Er grensen mellom Gaza og Egypt åpen, slik at alle kan komme inn der, og også frakte inn hva de vil den veien, siden ingen nevner den grensen?

4. Israel kjører daglig inn flere hundre vogntog med varer til Gaza, mens båten Ship to Gaza hadde med seg en enkelt pall med varer de ville tvinge inn sjøveien. Hvorfor var det nødvendig?

Og til sist:

5. Hva er det ordføreren og Hamar kommune mener at de kan hjelpe innbyggerne i Khan Younis med, som de trenger?

LES OGSÅ: Flere sterke meninger finner du på våre debattsider

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke