16. sep
 
Femsifrede nummer nok en gang
Telefon

Publisert: 02.jun.2016 04:00
Oppdatert: 02.jun.2016 10:01

Jeg ser i VG at de prisverdig endelig tar opp dette med femsifrede nummer og hvor ekstrem dyrt dette er for oss forbrukere. Og jeg vil samtidig si til Forbrukerrådet: Velkommen etter.

Jeg har gang på gang klaget til flere av mine forbindelser og spurt: «Hvorfor skal jeg betale forferdelig dyre tellerskritt for at dere har valgt å opprette 5-sifrede nummer.»

De fleste svarer at dette er nummer som skal være lett å huske. Nei! Jeg har ikke behov for å huske nummer lenger. De numrene jeg trenger ligger ferdig lagret på min mobiltelefon med navn og nummer.

Hvis jeg da må ringe et slikt nummer, prøver jeg å lete frem ett 8-sifret isteden, men lykkes kun unntaksvis. Skal jeg tipse min lokalavis blir det dyrt, skal jeg ringe min bankforbindelse skjer det samme.

En forbindelse jeg hadde var så ærlig at de fortalte at dette var en avtale de forskjellige hadde med den enkelte telefon-operatør om en fordeling mellom dem og den enkelte kunde.

Hvordan er den fordelingen: 50/50. Jeg ville være meget glad om noen kunne fortelle dette til oss telefonbrukere.

Det frekkeste er dog at dette ikke blir belastet det vanlige abonnementet, for eksempel 99 kroner pr. mnd. Neida. Det kommer som en egen post på regningen sammen med nummer som begynner på 815, og blir heller ikke trukket ut av abonnementsprisen, men lagt til uten noen skamfølelse.

Hvis jeg i en periode må ringe disse hersens numrene, er mobilregningen ikke til å leve med.

Det verste er dog at det offentlige ikke er noe bedre enn de private. Der er det i mange tilfeller tar lang tid å få svar, og imens ruller kronene ut av vår telefonkonto.

Dette er en hån mot oss forbrukere og ikke minst ganske frekt. Det å påføre andre unødvendige utgifter for å mele sin egen kake er direkte u-moralsk, og igjen: Ikke bruk dette med at numrene er lette å huske. Det behovet finnes faktisk ikke lenger.

Takk til VG som ikke har innført dette systemet. Derfor kan VG motta tips fra meg når jeg har noe. Lokalavisa er det for dyrt å ringe til.


 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke