10. des
Gamle biler: Så langt du kan se og lenge du orker å gå rundt.
 
Feriealternativer

Publisert: 07.aug.2019 07.27
Oppdatert: 07.aug.2019 07.34

Årets ferietur besto av flere småturer. På reiseblokka sto blant annet en tur, hvor gubben hadde skrevet opp et par, tre ønsker og det hadde jeg. Og de lot seg fint forene. Ikke det at jeg hadde så lyst til å gå på bilmuseum, men hva gjør det vel det? Jeg hadde nettopp oppdaget hvor fint det er med lydbøker. Første boken jeg hørte, hadde jeg attpåtil lest før. Men historien var like god. Jeg så for meg hus og alle folkene som ble beskrevet. Tenk alt jeg opplevde, mens han gikk inne og så på veteranbiler! Samtidig fikk jeg nyte finværet.

Mitt ønske var å kjøre kystvegen fra Göteborg til norske grensa. Enkelt og greit. Så mange idylliske steder, vakre blomster og yrende ferieliv. Anbefales absolutt, avsett god tid.

Turen skulle avsluttes med nok et museumsbesøk, riktignok ute denne gangen. Beskrivelsen fra Facebook var meget kronglete, men vi måtte stole på GPS’en. Vel framme: En hel skog med bilvrak. Går det an? Jeg tuller ikke. Like innenfor svenskegrensa står det nedrustete biler, halve biler, småbusser og skrot. Det var stier opptrådt, slik at en skulle få med seg alt. Til og med folk fra flere steder i Europa var der samtidig som oss. En stor attraksjon.

På dette stedet valgte jeg å ikke gå ut av bilen, tross finværet. Jeg kom på en episode fra jeg var ganske liten. Jeg gikk langs sjåsjeen. Plutselig bråstoppet en bil. Ut fôr ei dame. Så meg i øynene og kalte meg natursvin. Jeg hadde kastet et ispapir i grøfta. Og det sitter altså så godt i mitt hode, at natursvin er ikke jeg. Men her var søppelet altså «fredet».

Mens jeg var mest redd for om jeg skulle møte villsvin i svenskeskogen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke