16. sep
 
Filming av muntlig eksamen

Publisert: 07.mai.2018 15:57
Oppdatert: 07.mai.2018 16:00

Hvert år blir elever utsatt for urettferdig og feil karakter på muntlig eksamen, og får karakterkortet ødelagt. Kun det formelle rundt eksamen blir vurdert ved klage.

I idretten har ofte dommeren med sine avgjørelser fått skylda for å være banens viktigste spiller. For å kvalitetssikre viktige dommeravgjørelser, har FIFA avgjort at videodømming skal benyttes i sommerens fotball-VM.

Dommeren, eller sensor, skal ikke være den viktigste deltageren på muntlig eksamen. For å sikre en riktig bedømmelse av elevens eksamensprestasjon, har Frps landsmøte vedtatt en resolusjon som åpner for filming av muntlig eksamen. Filming av muntlig eksamen åpner for at eleven ved ønske kan få sin eksamen på opptak, og dermed stille sterkere ved en eventuell klage.

Filmopptak gir mulighet til å vurdere kompetanse og prestasjon på ny. Føler eleven seg urettferdig behandlet eller mener at sensor ga feilvurdering, kan det med dette forslaget gjøres noe med. Alle elever har rett på en rettferdig vurdering.

Det må understrekes at elever som ikke ønsker å bli filmet, skal få slippe dette, men begrenser da sin klageadgang til formalfeil. Personvern skal uansett være viktigst. Hedmark FpU sier nei til synsing og ja til en rettferdig karaktersetting.

formann Hedmark FpU

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke