15. sep
Hockey: Mange fine øyeblikk i ishallen i vinter. Foto: : Cornelius Poppe , NTB scanpix
 
Fine øyeblikk
Ishockey: Mange kunne ha noe å lære av Storhamar Hockey når det gjelder å skape atmosfære og stemning.

0
Publisert: 12.apr.2016 04:00
Oppdatert: 12.apr.2016 08:10

Dere gikk ikke hele vegen. Det ble bare nesten. Men takk likevel, Storhamar Dragons, Hamars iskrigere. Dere har gitt meg og mange andre mange flotte opplevelser og fine øyeblikk i løpet av sesongen.

Jeg har ikke vært noen stor hockey-fan. Men på grunn av en hockeyfrelst svigersønn har jeg fått anledning til å følge med denne sesongen, og jeg har fått sans for denne idretten. Det er en idrett for mannfolk med «hår på brøstet». Slåsskampene ute på isen synes jeg fremdeles ikke noe om. Men jeg skjønner jo i og for seg at dette er noe som «hører til» og skaper atmosfære og temperatur.

Så er det ørsmå marginer i denne idretten, ørsmå marginer mellom seier og tap. Kan hende jeg fremdeles ikke forstår nok av spillet, men tilfeldighetene, hvor pucken spretter, synes å spille en større rolle her enn i andre idretter. Men dette særtrekket øker bare spenningen.

Atmosfæren i CC Amfi-hallen, er også spesiell. En atmosfære av tilhørighet og stolthet og nesten «hjemmehygge» der. Her tror jeg mange andre idrettslag, for eksempel Ham-Kam, kunne ha noe å lære av Storhamar om hvordan skape en atmosfære og stemning rundt kampene, som «trigger» folk til å komme.

Hamar-, eller Hedmark-gutter dominerer ikke akkurat laget. Men laget har flere store og beundringsverdige idrettsmenn, som det har vært givende å følge i sesongen. Fremst blant disse er hockeykjempen Christian L’Arrivee. Kapteinen, hærføreren, lederen, som tilfører punch og kraft og fart hele veien. En gjennomført flott spiller med flotte holdninger. Han er ikke den som drar på seg utvisninger i utrengsmål.

Jonas Berglund, en mester, nærmest ekvilibrist, på skøytene, som det er en nytelse å se på. Og så imponerende Eirik Skadsdammen, arbeidsjernet og scoringsmaskinen. Anders Gulliksen, som har tatt store steg i løpet av sesongen, kan også nevnes spesielt. Han er vel ikke sønn av far sin for ingenting.

Sesongen har gått opp og ned i bølgetopper og -daler. Et høydepunkt var vel CHL-kampene. Personlig var jeg med til Salzburg, der laget ga oss en kveld vi ikke glemmer så lett. Og hadde ikke Skadsdammen og Joakim Jensen, to av de store og jevne scoringsmaskinene, vært ute med skader i sluttspillet, tror jeg også laget hadde gått hele vegen i år.

Hamars iskrigere er Hamars stolthet!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke