17. sep
Julekort: Nisser og vinterlandskap. Men ikke noe om det son julen egentlig dreier seg om.Foto: Jens O. Kvale, NTB SCANPIX
 
Finner ikke «kristne» julekort i Hamar
Vi er i desember måned og julen nærmer seg raskt. Da er det mange som skriver og sender en hilsen til slekt og venner med ønske om en Gledelig jul og et Godt nytt år.

Publisert: 01.des.2017 14:33
Oppdatert: 01.des.2017 14:40

I flere dager nå har jeg vært hos bokhandlere, hos Narvesen, på Maxi for å se etter vakre julekort med et «kristent» motiv fra Norge som jeg ønsker å sende til venner i utlandet. Men hva finner jeg?

I Hamar by synes det umulig å finne noen «kristne» julekort. I julen feirer vi det kristne budskapet om vår frelsers fødsel og om de tre vise menn som kom med gaver. Tidligere var det lett å finne slike vakre motiv også i Hamar by. Men i dag er slikt ikke å oppdrive.

Det finnes masse kort med vintermotiv, med snø og småfugler og ønsker om en God Jul. Det finnes mange kort med nisser i alle varianter. Til og med UNICEF har pakker med nissemotiv, men «kristne» julekort er ikke å finne, ikke hos Norli bokhandel, ikke hos Gravdal i Hamar sentrum, og Notabene har forsvunnet.

Slik var Hamar by per 1. desember 2017. Skal Hamar by virkelig bli så livssynsnøytral at kristne motiv skal forsvinne fra tilbudet på lik linje med skolegudstjenestene? Burde ikke vår kirkeledelse engasjere seg også, ikke bare en «kristen» som ønsker å sende en julehilsen til familie og venner i utlandet?

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke